Fòrum

Benvingut i benvinguda Convidat 

Mostra/Amaga la capçalera

Benvingut convidat, per publicar al fòrum cal registrar-se.

Pàgines: [1]
Autor Tema:Fa natural
lucasito
Novell
Entrades: 9
Permalink
Publica Fa natural
el: January 16, 2012, 22:41
Cita en la resposta

Hola. Segons el meu mestre, el Fa natural es deu fer sempre tapant mig forat en el dit cor de la ma dreta. Jo li dic que destapant el forat del dit cor i tapant en el anular a mi me sona "prou be" i es mes facil, de l'altra manera per a mí es molt complicat e inestable.
Com ho feu vosaltres?. ah i que penseu de les dolçaines avellanades que porten 2 forats per a facilitar l'interpretació de estadificil nota?.
Gracies
Lucas, antes Lucasito.

vicent
Principiant
Entrades: 43
Permalink
Publica Per a: Fa natural
el: January 17, 2012, 11:39
Cita en la resposta

Hi ha diverses formes de fer el fa natural, fins i tot sense canviar la digitació, però no sols s'ha de buscar que estiga afinada sinó la qualitat de so de la mateixa.Per exemple en el Si bemoll, prova primer a fer-lo destapant sols el dit cor de l'esquerra i després tapa ademés tots els forats en la dreta.Segur que notes diferència en la qualiat i sonoritat de la nota encara que la afines de les dues maneres.En el La bemoll passa al contrari, en digitacions ràpides es poden utilitzar posicions alternatives però sempre que siga possible crec que és millor utilitzar la convencional. El mestre que tenia abans em deia que qualsevol nota l'has de tindre al cap abans de bufar,si és asi quan la faces eixira, independentment dels forat que tapes.
Quant a les dolçaines abellanades, no entinc, però en principi no m'acaben d'agradar.El doble forat del fa, en la doçaina que l'he provat, facilita molt l'execussió del fa natural, però alhora de fer el fa sostés la cosa es complica; si busques tapar el forat xicotet l'altre se te queda mig destapat i al revés, s'ha de posar el dit molt pla per tapar completament els dos forats i queda en una possició llens comoda per a canviar-la rapidament. Jo prefereisc tapar mig forat tal com diu el teu mestre,quan t'acostumes a fer-lo així tindràs la mateixa seguretat que en qualsevol altra nota, tot i al dificultat d'afinar el Fa natural.

lucasito
Novell
Entrades: 9
Permalink
Publica Per a: Fa natural
el: January 17, 2012, 22:34
Cita en la resposta

Moltes gracies Vicent. En gent com vosaltres, dona gust. tindré molt en compte la teua explicació.

Pàgines: [1]
Fòrum by cartpauj
Versió: 1.0.34 ; S'ha carregat la pàgina en: 0.014 segons.

 

Els comentaris estan tancats.