Mesures del tudeller

 

La mesura del tudeller que posem al cul de la canya per a lligar-la, es importantísima per a que la canya funcione correctament.

 

Existeix el que per a mí era una llegenda urbana, que es que la mesura del tudeller per a que una canya funcione de manera optima s´ha venut de un a altre constructor. Un constructor, m’ha confirmat que es veridica i que actualmente está en poder de undels constructors.

 

Bé, con que en aquest lloc no valen els secrets,  a mí me están funcionant molt bé dos mesures, una no es meua però l’altra si!.

 

Vos adjunte dos figures on podeu vore quines son en detall.

 

 

 

 

 

 

 

 

La canya entrará fins el diametre de 6,5 ó 6,3 segons el que feu servir. en eixe moment a lligar!.

Una resposta a Mesures del tudeller

  1. Josep diu:

    Bona vesprada. Ja fa temps visitava aquest blog perquè sempre he tingut la curiositat de saber com fer les canyes. En veritat la teoria de com es fa, crec que la sabem tots. Ara m’he posat a revisar-ho tot altra vegada. Primer de tot gràcies per aportar aquest material. Ja fa temps crec que t’ho vaig dir i et vaig enviar alguns enllaços per si eren del teu interés.
    Sempre he pensat que l’interior de la canya és una de les coses que més s’amaga per part dels constructors. Ací especifiques una cosa molt interessant que són les mesures del tudeler, al igual que fins on ha d’entrar la canya. Personalment m’agradaria saber si aquestes mesures et servixen, ja que crec que en un altre post comentaves que un mestre et déia que estaven baixetes, i no sé si pot ser degut a aquest tema. Per altra banda, també m’agradaria saber, per curiositat, com has arribat a eixes mesures. Si ha sigut a base de fer proves, o has fet algun tipus de càlcul respecte el tudell o la canya. Salut i moltes gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *