Canyes de Muro 1

Hola,

Estic molt content, ja que ahir dimercres, aprofitant que tenía feina per Alcoi, vaig fer una telefonada a Josep (Fabricant de canyes de Muro d’Alcoi) i vaig quedar en ell per la vesprada.

Em va rebre al seu taller, un baix acondicionat per a fer canyes i varem estar cambian impresions al voltant d’una hora i quart.

Em va explicar i mostrar la seua manera de fabricar les canyes, mostrant-me les eines, máquines i utils fets per ell mateix per a automatitzar un poc el proces.

En acabar me vaig portar un parell de canyes per a provar i experimentar en elles.

El més destacable de tota la visita va ser la hospitalitat, i la naturalitat a l’hora de explicarme “com ho fa ell” sense cap secret y parlant fins i tot dels problemetes que va tenint en la materia prima i en quina solució caldría donar.

Per la meua part, igual que ell, soc un llibre obert i li vaig contar com ho faig jo (que es sustancialment diferent a ell). i pense que va pendre nota de alguns detalls.

He quedat en ell que quant prove en paciencia i m’arranje per a la meua embocadura les canyes que em vaig emportar, li explicaré les meues sensacions.

 També varem coincidir en que els dolçainers tenim un tema pendent i es aprendre a arranjar-se i retocar-se les canyes cadascú igual que fan els oboistes. D’aquesta manera, tots tocaríem més agust.

 Anime als mestres de dolçaina a pensar en el tema.

Repetisc que estic molt content per el tipus de persona que va demostrar ser Josep de Muro.

 Salut!.

 

 

Quant a ximo

Soc Dolçainer de Massalfassar, amb moltes ganes de aprendre i de investigar. Soc un entusiasta del mon de la canya musical, però especialment, de la canya de dolçaina que es el meu instrument. Tot va començar llegint un llibre de "Arundo Donax", de Puebla de Hijar en Terol.......
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Canyes de Muro 1

 1. Miquel Calabuig diu:

  bon dia Ximo, soc un dolçainer de la Vall d’Albaida, i crec que les canyes de Muro son les mes ensertades que he trobat fins ara, per la meva enbocadura sols les he de retocar un poquet, i la sonoritat que tenen es molt bona, el registre mig es d’un color precios, encara no he trobat una canya que em funcione tan be com les de MURO. Estarem en contacte, estic interesat en fabricar-me les meves propies canyes, i necessitare informacio. ja xarrem.

  per cert 100 punts al teu blog.

 2. ximo diu:

  Hola Miquel,
  Gracies per el comentari i la col.laboració.
  Per a mí es molt important que tothom donem el nostre punt de vista i la nostra experiencia en tot tipus de canyes.
  Quant prove les canyes de MURO, també donaré el meu punt de vista.
  Per altra banda, per suposat que en tot el que puga ajudarte ho faré, tan sols pregunta. Anim i endavant.

  Salutacions
  Ximo

 3. ximo diu:

  La veritat es que hi ha tal quantitat de canyes per a elegir, que ara mateix, practicament tot lo que hi ha funciona realment be….. hi ha que tindre en compte, que cadascú som diferents. i tenim diferents gustos i preferencies.
  T’agrada sonar brillant?, potent?, poder apianar i fer glisandos en garantía?,….. t’agraden les canyes dures?, docils?…. vols tocar al carrer?, a l’escenari?, hi ha una resposta per dolçainer…
  Hi ha que provar diferents constructors fins que t’agrade un tipus de canya.
  A día de huí, hi han constructors que fins i tot, ofereixen canyes de durees diferents…..

  La resposta a les canyes de Muro, es que per a mí, sense retocar apenes, van be!.

  Salut!!..

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *