Les meues canyes 2

 

Després de rebre els tudellers encomanats a Jose (Dolçainer d’Albuixech).

 

 

 

 

 

He preparat una trentena de tauletes per a fer en serie per primera vegada 30 canyes.

 

 

 

 

 

He fet la primera lligada.

 

 

 

 

He fet la segona lligada.

 

 

 

 

La sort m’ha acompanyat i 27 funcionen contra 3 que no trobe que valga la pena  perdre temps en elles.

 

 

 

Deprés d’aquesta experiencia, puc dir que estic preparat per a lo que siga menester.

Tan sols me queda repartir les canyes pendents als dolçainers  que se que me van a donar una opinió objetiva i sincera, per a fer els ultims retocs necesaris i vore en tranquilitat quin es el seguent pas a donar.

 

Seguireu estant informats.

 

 

Quant a ximo

Soc Dolçainer de Massalfassar, amb moltes ganes de aprendre i de investigar. Soc un entusiasta del mon de la canya musical, però especialment, de la canya de dolçaina que es el meu instrument. Tot va començar llegint un llibre de "Arundo Donax", de Puebla de Hijar en Terol.......
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Les meues canyes 2

 1. vicent diu:

  27 de 30 és un gran percentatge, enhorabona i si l’opinió dels afortunats, entre els qui tinc l’honor de trobar-me, (moltes gràcies per això) és favorable, el següent pas, no te’l penses, a fer-ne a manta per comercialitzar-les i recuperar un poc de les despeses que portes fetes, sense parlar del temps emprat, que això considere que paga la pena l’experiencia i la satisfacció de la faena ben feta.
  Ànim i endavant

 2. Germán diu:

  Bon dia Ximo, sóc Germán d’ontinyent ,endavant amb tot això, jo ara tinc un poc de temps i també estic investigant en el procés de fabricació de les canyes, estic aplicant algunes tècniques d’acabat recomanades per professionals en la construcció de les canyes de Fagot, i la veritat es que el resultat és molt bo. EStic en procés de tocar amb elles a les classes amb els alumnes i al carrer, quan tinga algunes conclussions objectives vos les comente….. Per cert volia preguntar-te una coseta, pràcticament ja no em queden canyes (de les de collita pròpia…que són les millors per descontatjjj) i les que pots adquirir a la web de MEDIR no m’agraden gens, conéixes algún lloc on poder comprar-les per ací…. M’agradaria obrir un xicotet debat sobre aquest tema, ja que estic convençut de què el 80% de l’èxit d’una bona canya resideix en la qualitat de la matéria prima, ara mateixa estic treballant en canyes agafades fa 5 anys, collides quan toca i sedaces com cal, donç bé, agafant paral.lelament atres canyes de distinta procedència, el resultat final, i com no la sonoritat és molt superior amb les canyes collides per mi, tenint en compte que totes segueixen el mateix procés de fabricació… DEIXE AHÍ LA COSA, JA COMENTAREU……
  Gracies per tot!!

  • ximo diu:

   Hola Vicent i Germán,

   En principi la idea no es fer gran quantitat de canyes ja que no tinc molt de temps, però si poc a poc que isquen de la millor qualitat posible.
   Ja han probat les que ara estic fent ara 2 mestres dolçainers i ja hem quedat per a parlar i retocar matisos.
   Jo també estic convençut de que la materia prima es determinant per al bon funcionament de les canyes i m’agrada molt la idea de obrir un debat al respecte.

   Be anirem fent i anirem millorant sense dubte.

   En quant a canya, jo les compre a un xicón de la Pobla de Farnals que te canyes de la zona de Ribarroja. Li diuen Àngel i el seu telefon es 675 699 862. el preu es de 20€. El kilo, assecades, netes i tallades en canuts de 80 de llargaria , un diametre entre 30 i 32 i una paret de entre 4,5 i 5. tots els valors en milimetres. (en 1 Kilo entren al voltant de 55-60 canuts).
   Les que he fet servir fins ara les vaig comprar fa 3 anys, ara tinc de noves que encara no les he encetat. També vos aniré informant del avanços.
   Per cert Germán…. quin arranjament fas al final?…. M’he quedat intrigat!!.
   Vicent, espera poder pasar per allà la propera setmana…. Ja parlem.

   Salut per als dos!.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *