Canyes badaes

Arrel de algunes converses que he tengut, m’agradaría que tothom el que volguera, contara la seua experiencia o simplement la seua opinió al respecte del tema.

  Les canyes que están badaes en la zona del pont, baix el meu punt de vista, no deuríen ser retirades per diferents raons, (clar está que visualment no son “comercialitzables”, però son canyes tant bones o en ocasions millors que les que no baden).

 

Primerament, la vida de la canya no merma gens.

Jo n’he fet, s’han badat,  les he desmontat i en la part interna, (comparant-les en altres que he desmontat i no han badat) no sols no han trencat, sinó que al tindre la curvatura major, tenen més pas d’aire i han demostrat  sonar més potents.

De fet, hi han zones on el mateix constructor de canyes, els fa un clavillet per a que a l’hora de lligar, Baden!. Sobre tot quant son canyes que se van a utilitzar per a tocar per el carrer, ja que trauen més potencia.

Jo personalment, soc des que intenta que no baden, però de tant en tant succeeix.

Com ja he explicat, la meua experiencia diu que totes son bones, cadascuna en el seu lloc, però les badaes també.

 

 

Quant a ximo

Soc Dolçainer de Massalfassar, amb moltes ganes de aprendre i de investigar. Soc un entusiasta del mon de la canya musical, però especialment, de la canya de dolçaina que es el meu instrument. Tot va començar llegint un llibre de "Arundo Donax", de Puebla de Hijar en Terol.......
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Canyes badaes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *